Akupunktur
Logo for Sund-krop.dk - Balance i Krop & Sind

Akupunktur ~ Massage ~ NLP/Hypnoterapi

 

 

Akupunktur

Akupunktur-TCM

I 2008 gennemførte jeg et kursus i grundlæggende akupunktur - gennem Correction Academy.

I 2014-2017 har jeg desuden deltaget i undervisningen og diverse kurser m.v. på AkupunkturAkademiet i Aarhus.

Jeg har i 2014 gennemført et 30 timers (4 dages) kursus i øreakupunktur (Auriculoterapi) på AkpunkturAkademiet i Aarhus, undervist af Rikke Godthjælp.

I 2014 har jeg gennemført kurser i skalpakupunktur (hovedakupunktur), moxa og behandling af Multiple Sclerose (MS) på AkupunkturAkademiet, ved Suzanne Robidoux, Kina. 

Akupunkturen anvender jeg både separat og som supplement til massage.

Hvad er øreakupunktur (Auriculoterapi)?

Den franske læge og ingeniør Paul Nogier (1908-1996) opdagede i 1950érne at hele menneskets nervesystem har forbindelse til øret og dermed er behandlingsmæssigt tilgængeligt der. Han fandt senere ud af at kommunikere med kroppens nervesystem via radialispulsen. Paul Nogier underviste i øreakupunktur i 45 år.

Paul Nogier blev indstillet til Nobelprisen. I 1990 standardiserede WHO øreakupunkturen med dens opdager i spidsen.

Paul Nogier havde den teori og tro på kroppen (og i særdeleshed øret) som organisme ikke blot bestod af kemiske forbindelser, men at man med fysisk stimulation - fx med nåle - kunne bekæmpe sygdomme i hele kroppen.

Klik for at komme til Online Booking (åbner i et nyt vindue)
Her kan du betale kontant!
Sydbank: 7120-193788
MP Til mobil: 40341441
Paypal - Visa og Mastercard
Sund-Krop på FaceBook
Sund-Krop.dk på Twitter

#martin8250

Jeg sponserer/støtter:

Kræftens Bekæmpelse link
Børns Vilkår  logo
Børnefonden logo

teamet

I dag foregår øreakupunktur som en naturlig del af behandlingen hos både uddannede akupunktører og behandlere i såvel den alternative- og sundhedsfaglige sektor.

Normalt anvender man permanente nåle - eller stifter (ASP), som er små stifter af kirurgisk stål, guld eller titanium. De føres ind i et nøje udvalgt område på øret - og falder selv ud efter nogle dage (det kan variere fra et par dage til et par uger).

Nogle behandlere bruger også TCM nåle, som er lidt kortere end dem, som bruges i resten af kroppen. Disse nåle har man siddende i op til en halv times tid.

Øreakupunktur er kendt for at afhjælpe inden for bl.a. smerte- og allergi-behandling, hovedpine/migræne, muskelspændinger, indre organproblemer, luftvejslidelser samt diverse hudlidelser (fx eksem og psoriasis) m.v.

 

Øreakupunktur kan også bruges til rygeafvænning, vægtregulering og regulering af sukkertrang m.v. Ofte kombineres disse behandlinger med TCM krops-akupunktur.

Fastende/røgfri:

Ved afvænning gælder særlige regler mht. faste eller røgfri periode op til behandlingen. Generelt skal du være fastende (vægtregulering og afvænning af bl.a. sukkertrang) i mindst 6 timer op til behandlingen. Ved rygestop behandling må du ligeledes ikke have røget i mindst 6 timer op til behandlingen.

Det er vigtigt at du overholder disse faste/røgfrie regler, for at opnå bedst muligt resultat.

Ved booking af tid til afvænning, vægttab m.v. bedes du skrive hvad du ønsker behandling for, når du booker din tid.

Medicintegn

Hvad er TCM krops-akupunktur?

Akupunktur er en vigtig del af Traditionel Kinesisk Medicin (TCM).

Det er et omfattende behandlingssystem, hvis tradition går mere end 5000 år tilbage. De gamle kinesere fandt ud af, at sundhed opretholdes af en energi, der strømmer gennem kroppens meridianer (Qi).

I den vestlige verden er akupunktur først beskrevet fra omkring 1700-tallet. Men dengang var det meget lidt udbredt. Man havde dog andre behandlingsformer - så som "brændejern" og "åreladning", som begge havde mange ligheder med de meridianer, man arbejder med inden for TCM.

Akupunktøren kan påvirke kroppens energibalance (yin-yang balancen) ved at stikke tynde nåle ind i bestemte punkter på meridianerne. Punkterne har - gennem meridianerne - desuden forbindelse til kroppens organer.

Akupunktur har vist sig at være yderst effektiv mod en lang række sygdomme. Akupunktur har en stærkt smertestillende effekt, styrker immunforsvaret, regulerer og balancerer organernes funktion og bringer desuden hormonsystemet i balance.

Der findes mange "udgaver" af akupunktur - men de har alle ét til fælles - nemlig, at de stort set bygger på de samme meridianer.

Praktisk info

 

Før behandlingen

Bedste resultat opnås, hvis dit immunforsvar er "parat". Altså er det ikke en god idé at få behandling hvis du fx er på penicillin, antibiotika, er forkølet eller syg generelt.

 

Undlad gerne at have make-up og læbestift på, da meget af dette ofte bliver siddende/tværet ud i den pude, som du hviler hovedet/ansigtet på. Blot et godt råd. :-)

 

Du bedes medbringe 1-2 stk. rent lagen eller badehåndklæde

OBS: Såfremt du/I har kat, kan du undlade at medbringe lagen/badehåndklæde, da jeg desværre er meget allergisk overfor kattehår. :-)

Leje af lagen/badehåndklæde i forbindelse med en behandling koster kr. 25 (per behandling). Behandleren afgør hvorvidt et lagen/håndklæde er rent nok til at anvendes til behandlingen.

 

Hygiejne

Både for din, min og andre klienters skyld forventes det, at alle - behandlere som klienter har fokus på en god hygiejne, så vi minimerer risikoen for smitte m.v. så meget som overhovedet muligt. Både bakterier og vira smitter nemmest, hvis ikke der tages hensyn og tilstrækkelige forholdsregler.

Tag derfor et varmt bad (med sæbe/shampoo - i bedste svømmehal stil :)) umiddelbart inden du møder op på klinikken til din behandling.

Derved varmer du også muskler og bindevæv op, så din krop er mere afslappet...

 

 

Jeg anvender kun sterile engangsnåle af høj kvalitet!

 

Klik for at komme til Online Booking (åbner i et nyt vindue)
Klik for at komme til Online Booking (åbner i et nyt vindue)

 

2018 Copyright © - All Rights Reserved www.sund-krop.dk