KinesioTape
Din lokale behandler i Egå/Aarhus - Sund-Krop.dk

Akupunktur ~ Massage ~ NLP/HypnoterapiKinesioTape behandling


Hot Stone massage

Kinesiotape blev efter sigende opfundet i 1970érne af Dr. Kenso Kase, en japansk kiropraktor og kinesiolog.

Kinesiotape er en elastisk tape med et præget mønster og den findes i mange forskellige farver. Farverne er dog udelukkende for syns skyld, da der ikke er forskel på styrke m.v. mellem farverne. Kinesiotape bliver bl.a. brugt til at behandle og forebygge belastnings- og sportsskader.


Kinesiotape blev for alvor kendt under De Olympiske Lege i 2008, hvor flere atleter performede med kinesiotape på.


Behandling med Kinesiotape er dog ingen nyhed. Førhen har man blot brugt mindre elastiske tapeformer så som Sportstape, som flittigt er blevet brugt igennem årtier.

Kinesiotape er elastisk, og kan strækkes op til ca. 75% i længderetningen, hvilket gør tapen mere anvendelig og tilpasningsparat til behandling af både små og større skader. Man kan ganske enkelt tilpasse strækket efter den enkelte persons behov.

Kinesiotape er også lavet med et specielt mønster, som tillader huden at ånde gennem tapen. Desuden er limen lavet så den holder bedre og interagerer bedre med huden og kropsvarmen.


På billedet ovenfor har jeg behandlet en af mine klienter, som får suppleret massagebehandlinger med kinesiotape behanding. Denne klient lider primært af spændingshovedpine, som bl.a. skyldes muskelspændinger fra ryg, skuldre og nakke.
Her er det meningen at tapen skal aflaste både ryg og skuldre, så klienten ikke hele tiden føler trang til at løfte skuldrene. Desuden bliver skuldrene blidt trukket en smule bagud, da de har en lidt for fremadrettet holdning.


Hver kinesiotape behandling laves individuelt efter den enkelte klients problematik og behov.


OBS: Meget få personer oplever en hudirritation/allergisk reaktion på tapen eller limen. Så være opmærksom på, om din hud bliver rød og irriteret, kløende osv. Gør den dette, bør tapen fjernes. Der er heldigvis forskel på de forskellige mærker af kinesiotape. Så en allergisk reaktion fra én tape betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan tåle en anden leverandørs tape. Her kan du prøve dig frem med et lille stykke ad gangen.


Inden behandlingen med Kinesiotape:

Tag et varmt bad umiddelbart inden du møder op på klinikken til din behandling.

Brug en ren sæbe/shampoo - helst ikke balsam og cremesæbe ala Dove osv. da de lægger et glat cremet lag på huden. Dette lag forringer tapens hæfteevne.

Undlad at påføre creme eller andet på huden, da dette forringer tapens hæfteevne.


Praktisk info:

Kinesiotape behandling kan ikke foregå samme dag/uge som massagebehandling. Ganske enkelt fordi tapen ikke kan hæfte på olien, som anvendes ved massage.

Det anbefales, at du - såfremt du også vil have massage - først booker en tid til massage. Så kan du booke en anden tid til Kinesiotapebehandling en af de efterfølgende dage. Når tapen er på, kan du selvsagt heler ikke få massage igen, før tapen er faldet/taget af igen.

Tapen bliver som regel på i ca. 2-7 dage - alt efter dit aktivitetsniveau og slidtage/påvirkning af tapen.

Meget varme bade kan fx. løsne limen, så tapen falder hurtigere af.

Karbad og sauna m.v. frarådes, da det løsner tapen.


2020 Copyright © - All Rights Reserved www.sund-krop.dk