Massage
Din lokale behandler i Egå/Aarhus - Sund-Krop.dk

Akupunktur ~ Massage ~ NLP/HypnoterapiMassage

Fysiurgisk massage er en massageform, som virker ved at massøren manuelt masserer musklerne fra deres udspring til deres tilhæftning (hele musklen).

Denne behandling af musklerne medfører blandt andet en øget blodcirkulation og løsner ophobede affaldsstoffer. Denne behandling af musklerne medfører en øget blodgennem-strømning og løsnen af ophobede affaldsstoffer.

Massagen virker afspændende og smertelindrende på ømme og overbelastede muskler, samtidig med at kroppens udskilning af affaldsstoffer øges. Derved opnås større bevægelighed i muskler og led. Fysiurgisk massage har i langt de fleste tilfælde ligeledes en yderst positiv indflydelse på en anspændt og/eller stresset psyke.

Fysiurgisk massage kan både anvendes ved svære muskelspændinger eller som en generel afslapning og forkælelse af sig selv, en ven(inde) eller et familiemedlem...

Også gravide kan have gavn af fysiurgisk massage, da den pludseligt øgede vægt ofte giver ryg- og nakkesmerter m.v.

Du bør dog være varsom med at få massage nær rygsøjlen i de første ca. 3 måneder af graviditeten. Oplys derfor altid din behandler herom, hvis du er gravid.

Jeg har også taget kurser i manuel terapi ("Best of manual therapy") ved Correction Academy. 

Manuel terapi består af mobilisering og ledjustering - lidt som du kender det fra en kiropraktor eller osteopat.

Bindevævsmassage


Bindevævsmassage

Bindevævsmassage er en naturlig del af massagebehandlingen hos mig.

Dette er blandt andet for også at aktivere og løsne de vigtige nervesystemer, muskler og væv i de mellemste og dybe lag i huden.

Derved øges bevægelsesfriheden mellem huden og de underliggende dele af kroppen, lige som friktion mellem muskler mindskes.

Bindevævsmassagen har desuden en positiv indvirkning på det autonome nervesystem og foregår ved, at behandleren "skubber" eller "klemmer" huden i de forskellige hudlag, hvorved nervesystemerne "vækkes" og dermed frigøres der også forskellige hormoner i huden, samtidig med at balancen i det sympatiske og parasympatiske nervesystem bliver styrket/genoprettet.Hot Stone 


HotStone massage

Du kan evt. (skal bestilles forud, da stenene skal varmes op i forvejen) supplere en massagebehandling med hot stones.

Jeg anvender hot stones på flere måder:

  • Placeret på ekstra spændte muskler og/eller akupunkturpunkter.
  • Som massageredskab, hvor opvarmede hot stones vil bruges til at massere spændte muskelområder.
  • Som en kombination af ovenstående. 


Læs mere om Hot Stone behandlinger her!Massage til gravide


Selvom du er gravid, er det også en rigtig god mulighed at få massage.

Mange gravide oplever generende muskelspændninger i fx nakke, ryg og lænd grundet den hurtigt øgede vægt. Den ændrede hormonelle situation under graviditeten kan også give gener og ubehag, som bl.a. massage kan afhjælpe.


Her på klinikken har vi en speciel massagepude, som sikrer, at du ligger godt (på maven) på briksen, idet den har udskæring til både mave og barm, så fosteret ligger bedst muligt under behandlingen.

Sørg for at bestil "Massage for gravide" når du booker din tid! Derved kan briksen stå klar med specialmadrassen, når du møder op til din tid.

Husk altid at oplys behandleren om eventuelle problematikker, som du har haft under graviditeten eller tidligere graviditeter, inden behandlingen påbegyndes.

Akupressur & fodmassage


Jeg kombinerer gerne fysiurgisk massage med muskel-akupressur og fodmassage (massage af zoner på klientens fødder).

Dette hjælper med til at aktivere immunforsvaret specifikt ved ekstremt spændte muskelområder, så kroppen selv kan arbejde videre med udrensningen - også efter behandlingen.

Akupressur gives som en kombination af massage af ømme områder på kroppen og som "akupunktur uden nåle" - altså ved stimulering af akupunkturpunkter. Læs evt. mere under Akupunktur.Gua Sha


Gua Sha behandling kan stå alene, eller kombineres med andre behandlinger - fx massage.

Læs mere om Gua Sha her!Shiatsu

Shiatsu er en del af den traditionelle japanske lægekunst, og bygger på troen på, at alle kropsfunktioner er styret af en livsenergi (Ki eller Qi), som flyder gennem kroppen i energibaner (meridianer).


Disse energibaner kan blive blokeret og skal derfor genåbnes og afbalanceres. Ofte ses ubalancer som sygdom eller smerter m.v.


Shiatsu foregår enten påklædt eller med et stykke stof/tæppe over sig. Behandlingen kan foregå på en madras på gulvet eller på en massagebriks. Her på klinikken bruger vi af flere årsager udelukkende massagebriks.

Behandlingen er afstressende og foregår bl.a. ved at behandleren lægger et behageligt pres på spændte muskler med en hånd imens den anden hånd ligger og beroliger - efter "aktiv/passiv" princippet.

Ofte anvendes der også Hara diagnose, som foregår ved at behandleren mærker på maven, for at finde ubalancer og problematikker.

Shiatsu anvendes her på klinikken som en del af den fysiurgiske behandling, når dette findes relevant - og selvfølgelig altid i samråd med klienten.


Praktisk info


Før behandlingen

Bedste resultat opnås, hvis dit immunforsvar er "parat". Altså er det ikke en god idé at få behandling hvis du fx er på penicillin, antibiotika, er forkølet eller syg generelt.


Undlad gerne at have make-up og læbestift på, da meget af dette ofte bliver siddende/tværet ud i den pude, som du hviler hovedet/ansigtet på. Blot et godt råd. :-)


Du bedes medbringe 2 stk. rent lagen eller badehåndklæde

OBS: Såfremt du/I har kat, kan du undlade at medbringe lagen/badehåndklæde, da jeg desværre er meget allergisk overfor kattehår. :-)

Leje af lagen/badehåndklæde i forbindelse med en behandling koster kr. 25 (per behandling). Behandleren afgør hvorvidt et lagen/håndklæde er rent nok til at anvendes til behandlingen.


Hygiejne

Både for din, min og andre klienters skyld forventes det, at alle - behandlere som klienter har fokus på en god hygiejne, så vi minimerer risikoen for smitte m.v. så meget som overhovedet muligt. Både bakterier og vira smitter nemmest, hvis ikke der tages hensyn og tilstrækkelige forholdsregler.

Tag derfor et varmt bad (med sæbe/shampoo - i bedste svømmehal stil :)) umiddelbart inden du møder op på klinikken til din behandling.

Derved varmer du også muskler og bindevæv op, så din krop er mere afslappet...

Massagen foregår direkte på huden, hvorfor du skal afklæde de dele af kroppen, som skal have massage. Du vil dog altid beholde dine trusser/underbukser på - lige som en evt. BH kan løsnes, når du ligger på briksen.

Mit speciale er bybdegående behandlings-massage, hvorfor du skal regne med, at det formentlig gør lidt mere "ondt" end hos de behandlere, som blot "masserer huden". ;)

Du kan selvfølgelig selv bestemme, hvor hårdt jeg skal tage fat.

Ved du på forhånd at du er meget øm/sensitiv, så kan det være en god idé at bestille den blide massage første gang, du kommer hos mig.

Efter behandlingen


Efter behandlingen kan du godt være lidt "groggy" og træt.

Sørg derfor for, at du ikke har lagt de store planer efter en behandling. Det frarådes meget at lave hård fysisk aktivitet og tunge statiske løft i timerne efter en behandling (resten af dagen). Dog kan en gåtur i den friske luft varmt anbefales.

Sørg for at drikke rigeligt med vand i hverdagen - ikke mindst efter hver behandling, da behandlingen løsner affaldsstoffer, som skal "skylles" ud af kroppen. Hvil kroppen (gerne liggende på ryggen), hvis den trænger til det...


2020 Copyright © - All Rights Reserved www.sund-krop.dk